Des de la Federació del Seguici Tradicional Històric d’Igualada (FESTHI), presentem el Calendari Festiu 2024, un homenatge a les festes, costums i tradicions del nostre país. Aquesta col·lecció d’esdeveniments anuals vol posar de manifest la riquesa de la nostra cultura.

Cada mes és un capítulo nou en aquest vitae cultural, amb moments especials com els Tres Tombs, la Setmana Santa, el Corpus, Sant Joan (que es considera l’inici de la temporada de festes patronals), Tots Sants i el cicle de Nadal.

Aquest calendari, més enllà de ser una simple guia d’esdeveniments, és un petit mecenatge, una contribució modesta a la Federació que ens permit seguir treballant amb passió i dedicació per preservar i enriquir la nostra Festa Major.

És també una crida a la reivindicació. Volem recordar la importància de Sant Bartomeu, patró d’Igualada, i veiem com a necessitat lògica que el 24 d’agost torni a esdevenir un dia festiu, en un reconeixement a la tradició que defineix la nostra ciutat.

A més, animem a la ciutadania a formar part de la FESTHI i a celebrar els dies grans: a sortir al carrer, gaudir dels actes i comparti vivències.