La Federació del Seguici Tradicional Històric d’Igualada (FESTHI) convoca un concurs infantil per tal de donar a conèixer entre els més petits, la recuperació de la imatge dels Gegants Vells d’Igualada que s’estrenarà a la Festa Major d’enguany. El concurs, dirigit a tots els infants d’entre 0 i 13 anys, consisteix en imaginar i pintar com seran els vestits dels gegants. Del 15 de juny al 15 de juliol, els participants podran dipositar la làmina de concurs a les urnes ubicades en diversos punts de la ciutat: la Llibreria Llegim…?, el cafè de l’Ateneu, el Faro, el Bitok, l’inQuiet i la Biblioteca d’Igualada.

De moment, s’han distribuït 960 làmines a escoles de la ciutat i 250 làmines a entitats i urnes. D’entre tots els participants, el jurat (format per integrants de totes les colles de la FESTHI) triarà dos guanyadors amb el criteri de màxima similitud amb les figures dels Gegants Vells. El primer premi consistirà en una entrada infantil a l’Ingravita, un llibre, una samarreta i un sopar al Bitok pel guanyador i un acompanyant. El segon premi serà una joguina dels Magatzems Faro, un kit de ‘paint window stickers’, un berenar a l’Ateneu Igualadí pel guanyador i dues persones i una samarreta de Som Escola d’Òmnium Cultural.