Sant Bartomeu i la Festa Major d’Igualada seran els temes centrals d’aquestes segones Jornades organitzades per la Federació del Seguici Tradicional Històric d’Igualada (FESTHI), que pretén consolidar-les com punt d’enriquiment i debat sobre patrimoni i festes tradicionals.

El proper dissabte 2 de juny del 2012 es faran a Igualada les II Jornades de Folklore i Cultura Tradicional, que enguany tindran lloc al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.

Al llarg de tot el dia, hi haurà diverses ponències a càrrec d’estudiosos de reconeguda vàlua en aquest camp, així com una taula rodona on tots els assistents podran participar donant la seva opinió o plantejant nous temes de debat.

A part d’aquests actes centrals, també hi haurà un dinar popular i es farà la presentació dels nous projectes de la Federació.

Aquesta segona edició de les jornades arrancarà a les 11 del matí amb l’obertura de l’acte, seguidament hi haurà la primera de les tres conferències “Símbols. Festa, tradició i identitat” a càrrec de Jan Grau (11:15). La segona conferència, de Pau Plana i Àngel Vallverdú, serà sobre “Dansa i Divinitat” (12:15). Tancarà les conferències Daniel Vilarrúbias amb “Sant Bartomeu i la Festa Major d’Igualada” (16:00).

Després de les tres conferències la FESTHI presentarà els projectes i novetats d’enguany (17:00). Finalment hi haurà una taula rodona entorn del tema central de les jornades, serà moderada per Jordi Còdol i comptarà amb la presència de diversos convidats (17:30).

L’acte està dirigit a tothom qui estigui interessat en aquests temes, i de forma especial a tots els igualadins que formen part del teixit associatiu que fa possible la Festa Major de la ciutat. L’objectiu, a part d’ampliar horitzons i enriquir-se amb nous coneixements, és disposar d’un moment per compartir visions i resoldre diferències entre maneres d’entendre la festa.

L’assistència és gratuïta. Al migdia, s’ofereix un dinar popular als assistents, pel qual cal comprar prèviament els tiquets (10€) al Clot del Clos (C/ del clot 53) o reservar-los enviant un correu electrònic a jornades@festhi.cat o trucant al telèfon 630371555.