Després de reunir els fons necessaris, el passat mes de desembre va iniciar-se la reproducció de la imatge de plata de Sant Bartomeu d’Igualada. Es preveu tenir-la enllestida cap a finals de maig, i es podrà veure per la Festa Major d’enguany.

La reproducció, que es troba en un estat força avançat, és a càrrec d’Àlex Masalles, un reconegut escultor i restaurador, que entre moltes altres obres, fou l’autor de la reproducció de la figura de la Mare de Déu de la Tossa quan aquesta fou robada.
Es tracta d’un facsímil fet a mà i recobert d’un bany de plata. Serà una còpia acurada de la valuosa figura original, que actualment es troba al tresor de la basílica de Santa Maria, a l’exposició permanent Fulgentia.

Aquesta reproducció, que ha estat finançada a través d’una campanya d’aportacions populars, respon a la voluntat d’incoporar la figura al seguici de la ciutat d’Igualada (on hi surt documentat des de l’any 1484), per tal que recuperi el seu valor com a element central de la Festa Major. És per aquest motiu que des de la Federació es treballarà perquè en la propera Diada de Sant Bartomeu, 24 d’agost, surti pels carrers de la ciutat per primer cop en més de 70 anys.

Es preveu fer-ne la presentació cap a principis d’estiu, moment en el qual es detallaran els procediments seguits en el procés de reproducció. A més a més, la figura del Sant serà l’eix central de la II edició de les Jornades de Cultura Tradicional, que la FESTHI ja està organitzant i que seran properament anunciades.