Si bé abans de la Festa Major es comptaven ja amb més de la meitat del total per a la reproducció de la figura de Sant Bartomeu, tan sols dos mesos després, la recollida de diners segueix i ja s’ha superat la xifra de 10.000 €. Amb aquesta quantitat obtinguda, i mancant tan sols aproximadament 2.000€, la Federació es disposarà a procedir a l’encàrrec de la peça a l’escultor Àlex Masalles.

D’aquesta manera, es compta que la figura podria estar acabada a principis d’estiu de l’any vinent. No obstant això, és una previsió, és a dir no es pot garantir una data fixa, sinó que a mesura que la seva elaboració vagi avançat, s’acabarà d’afinar la data i la seva presentació.

Tot i assolir aquesta xifra, cal recordar que les aportacions segueixen obertes per a poder acabar d’elaborar els elements accessoris que acompanyen la figura, com la base de fusta i suport. Des de la FESTHI s’anima a tots aquells igualadins que vulguin fer la seva aportació particular a col•laborar en el projecte, perquè pugui ser una realitat ben aviat. Per a fer-ho, s’ha obert un número de compte de Catalunya Caixa per als donatius. S’ofereix als que donin més de 500€, i així ho desitgin, de fer constar el seu nom sota la peanya de la imatge. Evidentment també es respectarà l’anonimat. El número de compte és de Catalunya Caixa 2013 0029 78 0201768087 i la referència “imatge sant”. Per qualsevol dubte es poden posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic de la federació info@festhi.cat o mitjançant el número de telèfon 680470053.

Indicador de l'estat de la recollida de fons per a la reproducció de la Figura de Sant Bartomeu