Finalment, completant l’actualització del web amb el contingut de les jornades, ja hi ha a disposició de qui hi estigui interessat els vídeos de les ponències d’Àngel Vallverdú i Daniel Vilarrubias sota el títol de “La consciència patrimonial en la recuperació (o reinvenció) de danses tradicionals” “El seguici d’Igualada: evolució històrica d’una manifestació festiva, elements i models” respectivament.

Àngel Vallverdú, nascut el 1973, s’inicia a la música tradicional als 19 anys, primer a través de la gralla i, a l’any següent, amb el flabiol i tamborino. Com a intèrpret ha format part de diversos grups i també ho ha fet en solitari, participant en infinitat de cercaviles, processons, concerts, audicions i balls així com festivals tant a casa nostra com a l’exterior. També ha intervingut en onze enregistraments ja sigui com a flabiolaire o com a coordinador. Com a compositor ha obtingut diversos guardons en tants altres certàmens i concursos.En l’àmbit de la dansa tradicional ha fundat i col·laborat amb diversos grups de balls de bastons. Ha estat vocal, secretari i vicepresident de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya. Com a divulgador ha conduit un programa de ràdio sobre música tradicional i cultura popular i publicat tres llibres sobre diversos aspectes del ball de bastons així com un important nombre d’articles. Ha pronunciat múltiples xerrades al llarg i ample de la geografia catalana.

Daniel Vilarrubias,  nascut a Igualada el 1979. Llicenciat en Història de l’Art i graduat superior en Arxivística i Gestió documental. En l’actualitat treballa a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell. Instrumentista de violí i violí Barroc. En matèria de cultura tradicional, ha publicat diversos articles sobre diferents aspectes, especialment sobre el fenomen de les campanes, del qual és considerat com un expert. Ha assessorat diverses restauracions de campanars i ha donat xerrades en trobades i cursos; és membre de la junta de la Confraria de campaners de Catalunya i membre dels campaners de Cervera.  En el panorama festiu igualadí, el seu veritable camp d’estudi a més del tema campaner, ha dirigit l’enregistrament titulat “Sons i Músiques d’Igualada. Festa Major de Sant Bartomeu”. És membre fundador de diverses entitats festives i està molt implicat en la recuperació de diferents elements de la cultura tradicional d’Igualada, com el Ball de Bastons, el Ball de Cercolets, el Ball de Pastorets i el Ball de Sant Miquel i els Diables.

Podeu trobar el vídeo a l’enllaç següent:

http://festhi.cat/santbartomeu2011/jornades/