Seguint amb l’actualització del material de les I Jornades de Cultura Tradicional, ja s’ha pogut posar a disposició de tothom en aquesta pàgina web la segona de les xerrades de les jornades. En aquesta ocasió és Pau Plana qui dur a terme la ponència “La recuperació del patrimoni festiu: una visió des del cas de Lleida”.

Pau Plana és llicenciat en Història de l’Art i tècnic de gestió cultural. En l’actualitat treballa a l’IMAC de Lleida al Departament de Festes i Cultura Popular. Instrumentista de gralla i flabiol i tamborí, ha rebut formació de música i cultura popular a l’Aula de Música Tradicional i Popular de la Generalitat de Catalunya a Lleida, a l’Aula de Sons de Reus. Ha publicat diversos articles en revistes especialitzades i d’altres d’àmbit local sobre diferents aspectes de la cultura popular així com també ha realitzat i col·laborat en programes radiofònics al voltant de la cultura tradicional i fou un dels creadors i directors d’El Dragabales, una revista al voltant del món dels diables. També ha realitzat xerrades en trobades i cursos de diferents àmbits de la cultura popular. És membre fundador de diverses entitats festives, ha estat un dels responsables de la recuperació de diferents elements de la cultura tradicional, tant al seu entorn d’origen com a la ciutat de Lleida. Dins l’àmbit de la dinamització cultural, també ha estat al capdavant de festivals com el Gaià Folk, música i cultura popular al Baix Gaià o la Lifara, Jornades de música i cultura popular de Lleida.

Podeu trobar el vídeo a l’enllaç següent:

http://festhi.cat/santbartomeu2011/jornades/