Entre els principals projectes que la FESTHI té entre les mans, destaca la recaptació de fons per a la realització de la rèplica de la figura de Sant Bartomeu. La imatge del Sant té un paper cabdal en el seguici, ja que les manifestacions folklòriques festives que sortien per festa major ho feien per demostrar l’alegria vers el dia de Sant Bartomeu, el patró d’Igualada, i acompanyar la imatge pels carrers en la seva diada. A més, aquesta figura té un alt valor patrimonial per la seva raresa i singularitat. És una imatge de plata datada de 1695 i es té constància que havia sortit en processó durant almenys 200 anys.

Malauradament l’estat de conservació de la imatge impedeix poder-la treure al carrer, és per això la necessitat de fer-ne una còpia. La rèplica anirà a càrrec d’Àlex Masalles, escultor i autor d’altres reproduccions com la Mare de Déu de la Tossa o la de Sant Miquel del Fai, i tindrà un cost proper als 12.000€.

La recaptació es va iniciar a principis d’any i actualment ja es compten amb més de 8.000 € d’aportacions de particulars. Des de la FESTHI s’anima a tots aquells igualadins que vulguin fer la seva aportació particular a col•laborar en el projecte, perquè pugui ser una realitat ben aviat. Per a fer-ho, s’ha obert un número de compte de Catalunya Caixa per als donatius. S’ofereix als que donin més de 500€, i així ho desitgin, de fer constar el seu nom sota la peanya de la imatge. Evidentment també es respectarà l’anonimat. El número de compte és de Catalunya Caixa 2013 0029 78 0201768087 i la referència “imatge sant”. Per qualsevol dubte es poden posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic de la federació info@festhi.cat o mitjançant el número de telèfon 680470053.