Les Jornades del passat dissabte 21 de maig, el primer acte organitzat per la Federació, van ser valorades molt positivament.  Si bé les ponències de primera hora del matí (a càrrec d’Albert Rumbo, Pau Plana, Àngel Vallverdú i Daniel Vilarrubias) van comptar amb una trentena de persones, tots els assistents van coincidir que el seu contingut fou molt interessant. Després de dinar una bona paella a Cal Tabola, el local dels Moixiganguers, la gent es va començar a animar i a primera hora de la tarda, amb la presentació de la Federació i la seva pàgina web (www.festhi.cat), l’Espai Cívic Centre es va omplir prou per fer la taula rodona prevista, on van participar dos dels ponents del matí i en David Miret, cap de colla dels Castellers de Vilafranca. Als últims actes del dia, la presentació de les noves entitats del Ball de Sant Miquel i els Diables i del Ball de Pastorets, van acudir-hi una setantena de persones, que van poder gaudir de l’exhibició final de balls.

Tot plegat deixa als membres de la Federació amb un bon gust de boca i les ganes de repetir aquest acte de cara a propers anys. Mentrestant, engeguem els motors per la preparació del Seguici històric de Sant Bartomeu d’enguany, i continuem donant impuls a la campanya de recaptació de fons per fer una reproducció de la figura de plata de Sant Bartomeu que es troba actualment al tresor de Santa Maria; aquesta còpia, que s’està finançant amb donacions particulars, permetrà que la figura del sant patró, símbol identitari de la ciutat, torni a passejar-se pels carrers d’Igualada per primer cop en més de 70 anys.